
پرورش بوقلمون یکی از شاخه های پررونق دامداری است. جوجه کشی از بوقلمون، امرزوه طرفداران زیادی پیدا کرده است. دلیل علاقه زیاد مردم به جوجه کشی بوقلمون، بازار خوب بوقلمون و فروش بالای گوشت این پرنده است که به دلیل قیمتی که دارد جای خود را در سبد غذایی خانواده ها باز کرده است. جوجه کشی از بوقلمون، به یک تجارت پول ساز و با درآمد زایی بالا تبدیل شده است. در پرورش بوقلمون، یکی از مهم ترین مراحل حساس کار، فرایند جوجه کشی از بوقلمون است که باید با استفاده از دستگاه جوجه کشی انجام شود. فروشگاه دام و طیور به عنوان فروشگاه های معتبر در زمینه فروش دستگاه های جوجه کشی، تجهیزات مرغداری و تجهیزات جوجه کشی می باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در مورد پرورش بوقلمون با دستگاه جوجه کشی را به شما عزیزان ارائه دهیم تا برای پرورش بوقلمون، دغدغه ای نداشته باشید.
روش های جوجه کشی بوقلمون
جوجه کشی از بوقلمون مانند سایر پرندگان به دو روش سنتی و مصنوعی انجام می شود. برای جوجه کشی بوقلمون به روش سنتی، باید بوقلمون مادر مناسب جوجه کشی را انتخاب نمایید. برای این کار ابتدا باید مکانی خلوت و ساکت برای مادر فراهم کنید تا بدون هیچ دغدغه ای به مدت 28 الی 30 روز روی تخم های نطفه دار خوابیده و پس از 30 روز تخم ها تبدیل به جوجه بوقلمون شوند. البته در این دوران 30 روزه امکان شکستگی تخم ها و خراب شدن تخم ها نیز وجود دارد. هم چنین شما در طول این مدت باید تغذیه مادر را فراهم کنید تا برای خوردن تغذیه از روی تخم ها بلند نشود زیرا سرد شد تخم ها باعث از بین رفتن نطفه داخل تخم می شود. به طور خلاصه بخام بگم این روش هزینه کم و مشکلات زیادی دارد. البته بستگی به هدف شما و فضای شما برای پرورش بوقلمون دارد. اگر از یک فضای کوچک برای پرورش بوقلمون استفاده می کنید نیازی به هزینه کردن برای خرید دستگاه جوجه کشی بوقلمون ندارید. در روش جوجه کشی بوقلمون با دستگاه، با توجه به شرایط خاص و فضای کافی برای این کار، دیگر نیازی به تخصص بالا در زمینه جوجه کشی نیست. در این روش کافیست یک بار تخم های نطفه دار را داخل دستگاه جوجه کشی گذاشته و با تنظیم دما و شرایط دستگاه, فرایند جوجه کشی را شروع کنید. در نظر داشته باشید دستگاه هایی که هر سری ورودی تخم نطفه دار دارند، بازدهی بالایی نخواهند داشت.
آموزش جوجه کشی بوقلمون با دستگاه جوجه کشی
برای جوجه کشی بوقلمون با دستگاه باید به چند نکته مهم که در ادامه گفته شده توجه ویژه ای داشته باشید.
در طول جوجه کشی با انجام کندلینگ (نوربینی تخم ها)، تخم های فاسد را از دستگاه بیرون کشیده و از منتشر شدن گاز های آلوده داخل دستگاه جلوگیری کنید. هم چنین هنگام هچ شدن جوجه بوقلمون ها صبر کنید تا تمامی جوجه ها متولد شوند و بعد از پایان کار درب دستگاه را باز کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که دمای دستگاه جوجه کشی بوقلمون در هفته اول باید 35 درجه، در هفته دوم حدود 32 درجه و هفته سوم 29 درجه باشد. بدین ترتیب هر هفته که از فرایند جوجه کشی می گذرد دمای دستگاه جوجه کشی را 3 درجه کمتر کنید.
رطوبت و تهویه هوای دستگاه تاثیر مستقیمی بر عملکرد دستگاه جوجه کشی دارد. رطوبت نسبی دستگاه در دوران ستر (25 روز اول)، باید 60 درصد باشد و در دوران هچر (3 روز آخر)، 70 درصد باشد.
هم چنین به ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی قبل و بعد از فرایند جوجه کشی بپردازید. ضدعفونی اشتباه دستگاه ممکن است باعث مرگ جنین های در حال رشد شود. کشتن باکتری ها توسط گاز فرمالین انجام می شود. هم چنین برای ضدعفونی دستگاه هچر، از پرمنگنات پتاسیم و فرمالین استفاده نکنید زیرا باعث ایجاد گرمای بیش از حد در دستگاه می شود. توصیه می کنیم برای این کار از ضدعفونی کننده بلدرچین استفاده نمایید.
خرید بهترین دستگاه جوجه کشی برای پرورش بوقلمون
به طور کلی بعد از پرورش مرغ و بلدرچین، پروش بوقلمون یکی از شغل های پرطرفدار است که به تازگی رونق گرفته است به طوری که در داخل و خارج از کشور، مزارع پرورش بوقلمون بزرگ وجود دارند. اگر قصد فعالیت حرفه ای در زمینه پرورش بوقلمون را دارید، به شما توصیه می کنیم اقدام به خرید دستگاه جوجه کشی بوقلمون نمایید. انواع دستگاه جوجه کشی بوقلمون از برند های معتبر خارجی و ایرانی در فروشگاه های دام و طیور موجود می باشد. از جمله پرفروش ترین دستگاه های جوجه کشی، می توان به دستگاه جوجه کشی بوقلمون اسکندری اشاره کرد که از برند های به نام بازار می باشد.