
تابلو برق MV چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
تابلو برق MV یا تابلو برق فشار متوسط یکی از انواع تابلو های برق مرسوم به شمار می رود که کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. تابلو برق شامل یک محفظه فلزی است که داخل آن تجهیزات مختلف الکتریکی و مکانیکی قرار می گیرد. وظیفه اصلی این دستگاه، کنترل، توزیع و حفاظت از سیستم های و مدارات الکتریکی یک مجموعه می باشد. در ادامه با ما در دست تو دست همراه شوید .
کاربرد های تابلو برق MV
از تابلو برق MV در صنایع تولیدی، نیروگاهی، پتروشیمی، پالایشگاهی، میادین نفت و گاز، پروژه های عمرانی و ساختمانی و غیره استفاده می شود. این دستگاه می تواند به صورت فیکس یا کشویی طراحی و ساخته شود. همچنین می توان تابلو فشار متوسط را در فضای آزاد یا درون یک پست کمپکت قرار داد.
ولتاژ تابلو برق فشار متوسط
تابلو برق Medium Voltage در محدود ولتاژ 1000 ولت تا 36 کیلوولت طبقه بندی می شود. ولتاژ کمتر از این مقدار، تحت عنوان تابلو برق فشار ضعیف و ولتاژ بیشتر نیز تابلو برق فشار قوی نامیده می شود.
انواع تابلو برق فشار متوسط از نظر طراحی
تابلو برق MV را می توان به صورت فیکس یا کشویی طراحی نمود:
در تابلو برق فیکس MV کلیه تجهیزات و قطعات در محل مشخصی ثابت قرار گرفته اند. ایمنی، کاربر پسند بودن و توجه به نگرانی های زیست محیطی از ویژگی های این دستگاه می باشد.
انواع عایق در تابلو فشار متوسط MV
عموماً از دو نوع عایق هوا و عایق گاز در تابلو برق MV استفاده می شود. در تابلو برق AIS از هوا به عنوان عایق استفاده می شود. بنابراین هزینه ساخت آن نسبت به مدل GIS که در آن از گاز SF6 بهره می برند، به مراتب کمتر است. اما در عوض ابعاد آن بزرگتر و هزینه تعمیر و نگهداری آن نیز بیشتر و فواصل زمانی بازرسی از آن کوتاه تر است.
اجزای تابلو های برق MV
معمولاً در یک تابلو برق صنعتی از نوع MV از تجهیزات مختلفی از جمله کنتاکتور، فیوز، کلید اتوماتیک MCCB، کلید بی متال، کلید MPCB، انواع سنسورها، میکرو سوئیچ ها، کلید ها و شستی ها و چراغ های هشدار و اعلان استفاده می شود.
استانداردهای تابلو برق ولتاژ متوسط
به منظور انجام یک فرآیند طراحی و ساخت ایمن و پایدار، ضروری است که شرکت سازنده تابلو برق طبق اصول و قواعد پذیرفته شده جهانی اقدام نماید. در همین راستا، برای تابلو برق MV استاندارد IEC62271-200 تعریف شده است.
روش نگهداری صحیح
به منظور حفظ کیفیت و پایداری دستگاه، لازم است که در فواصل زمانی منظم طبق چک لیست نگداری و تعمیر تابلو برق، نسبت به انجام تست های روتین، بازرسی چشمی، نظافت دستگاه، روغن کاری و غیره مبادرت نمایید.